Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Apúlia s kúpaním

Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Matera Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Alberobello Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Matera Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Alberobello Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Alberobello Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Altamura Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Altamura Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, jaskyne Castellana Grotte Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, jaskyne Castellana Grotte Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, jaskyne Castellana Grotte Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, jaskyne Castellana Grotte Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Altamura, katedrála Duomo Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Altamura Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Altamura Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Matera Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Matera Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Monte Sant Angelo Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Monte Sant Angelo Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Monte Sant Angelo Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Bari Autobusové poznávacie zájazdy , Taliansko, Apúlia s kúpaním, Alberobello
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1359377
Cena od: 530,70 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

23.05. - 28.05. 6 dní FM dospelý: 530,70 € povinné prípl: +0 € autobusová

Popis zájazdu

Rýchly popis:
Apúlia, čarovný región na juhovýchode Talianska, je známa pre svoje krásne pláže, historické mestá ako Bari a Matera, malebné kamenné domy trulli v Alberobelle a vynikajúcu stredomorskú kuchyňu.

Typ stravy:
raňajky

Doprava:
autobusová

V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 110 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 180 EUR/4 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 240 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Program:


1. deň – odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, transfer cez Rakúsko do Talianska. Večer ubytovanie v hoteli.

2. deň – po raňajkách presun autobusom na polostrov Gargano, návšteva mestečka San Giovanni Rotondo, miesta pôsobenia Pátra Pia, ktorý bol známy vďaka svojim stigmám, pomocou ktorých zázračne vyliečil mnoho ľudí od rôznych chorôb. Prehliadka kapucínskeho kláštorného komplexu Santa Maria delle Grazie s hrobom Pátra Pia. Pokračovanie do historicky zaujímavého mestečka Monte Sant´Angelo, známeho pútnického miesta vo výške 800 m n. m. v južnej časti polostrova. Ešte koncom piateho storočia sa tu údajne zjavil Archanjel Michael a na jeho podnet bol na mieste lokálnej jaskyne vybudovaný chrám. Na najvyššom mieste sa nachádza normandsko-aragónsky hrad z 13. st. Podľa legendy je domovom ducha Biancy Lancia, poslednej manželky sicílskeho kráľa Friedricha II. Transfer do hotela, nocľah.

3. deň – po raňajkách presun do malebnej dedinky Castellana Grotte, kde sa nachádza najväčší taliansky jaskynný komplex s impozantnou kvapľovou výzdobou a svojou priemernou teplotou 14 stupňov Celsia ponúka v horúcom letnom počasí príjemné schladenie. Transfer do šarmantného mestečka Martina Franca, ktoré bolo v sedemnástom a osemnástom storočí obľúbeným sídlom talianskej šľachty, čoho dôkazom je mnoho barokových palácov.  Krátka prehliadka: námestie Piazza Roma s Palácom Ducale, námestie Piazza Plebiscito s jedinečnou Bazilikou di San Martino. Presun do mestečka Alberobello, v ktorom sa zachovalo ucelené historické jadro, tvorené nezvyčajnými domami typu „trulli“ - v roku 1996 zapísané do zoznamu UNESCO. „Trullo“ je tradičný apúlsky domček z kameňa s kužeľovitou strechou typický pre údolie Valle dItria. Transfer do hotela, nocľah.

4. deň – raňajky, krátka prehliadka mesta Bari, ktoré je po Neapole druhým najvýznamnejším obchodným a turistickým centrom v južnom Taliansku. Prehliadka starého mesta s pevnosťou z dvanásteho storočia, s krivoľakými uličkami a románskou Bazilikou sv. Mikuláša, v ktorej sú uložené ostatky svätca. Presun a návšteva Matery – mesta na strmých skalnatých kopcoch, zapísaného do zoznamu UNESCO. Ľudia sa prispôsobili tunajším ťažkým podmienkam a vo vápencovom tufe si vytvorili jaskynné príbytky, ale aj skalné chrámy, ktoré dávajú tomuto miestu jedinečné čaro. Vďaka originálnemu prostrediu a atmosfére je Matera miestom, kde sa natáčalo mnoho známych talianskych aj medzinárodných filmov, ako napr. Evanjelium sv. Matúša alebo Umučenie Krista s Mel Gibsonom. Zastávka v malebnom meste Altamura, známom v celom Taliansku pre svoj vynikajúci chlieb s chráneným označením pôvodu, starú románsku katedrálu a svetovo významné paleontologické náleziská. Transfer do hotela, nocľah.

5. deň – raňajky, krátky presun. V prípade priaznivého počasia možnosť kúpania v mori. V prípade nepriaznivého počasia celodenný výlet na džípoch do prírodnej rezervácie Foresta Umbra (v preklade Temný les) s pozostatkom pôvodných lesov a bujnou zelenou vegetáciou, ktorá je v Taliansku výnimočná. Nočný transfer na Slovensko.

6. deň – tranzit cez Rakúsko a návrat na Slovensko v popoludňajších hodinách.  


Pamiatky v programe pre leták:
Gargano - San Giovanni Rotondo - Monte Sant Angelo - Castellana Grotte - Martina Franca - Alberobello - Bari - Matera - Altamura

POSLEDNÁ AKTUALIZÁCIA dňa 2.10. o 16:47 hod.
Generované systémom ProfiTour