Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Zanzibar - safari v NP Ngorongoro a Serengeti

Hotel Emerald Zanzibar Resort & Spa Hotel Emerald Zanzibar Resort & Spa Hotel Emerald Zanzibar Resort & Spa
Destinácia: Tanzánia (Zanzibar)
Kód zájazdu: 1349939
Cena od: 4 599 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

07.12. - 14.12. 8 dní FM dospelý: 4 599 € povinné prípl: +0 € letecká BTS

Popis zájazdu

Úvod:
Náš zájazd začína už odletom z Bratislavy priamym letom na Zanzibar. Pozrite sa s nami do Tanzánie, do dvoch nádherných národných parkov, Ngorongoro a Serengeti. Oba parky sú označované ako najlepšie parky v Tanzánii. Serengeti - známy pre svoje rozsiahle savany a obrovskú migráciu kopytníkov, ako sú pakone, zebry a gazely. Ngorongoro - obrovský kráter, ktorý je známy obrovským množstvom zvierat. Spoznajte miestne komunity Masajov, ktorí obývajú dané územie už viac ako 200 rokov. Zažite s nami to pravé, dobrodružné safari v Tanzánii a oddýchnite si na nádherných plážach na Zanzibare, v luxusnom hoteli The Mora Zanzibar s deluxe all inclusive. 

1. deň:
Odletíme z Bratislavy na krásny ostrov korenia, nekonečných bielych pláží, ale aj rodiska Freddieho Mercuryho, na Zanzibar. Po prílete sa presunieme do hotela neďaleko letiska.

2. deň:
V ranných hodinách sa presunieme na letisko k miestnemu preletu do Tanzánie. Začína sa naše safari dobrodružstvo. Do Arushi priletíme v ranných hodinách. Pri východe z letiska sa stretneme s našim profesionálnym safari sprievodcom a vydáme na dobrodružné safari do NP Tarangire, ktorý leží cca 120 km juhozápadne od mesta Arusha. Je šiestym najväčším parkom Tanzánie a rozprestiera sa na ploche 2600 km2. Svoje prvenstvo si medzi ostatnými parkami drží vďaka najväčšej koncentrácii divokých slonov na meter štvorcový. Meno získal podľa rieky Tarangire, ktorá sa tiahne stredom celého parku. V parku budeme môcť vidieť množstvo ohrozených druhov flóry i fauny - ebenové stromy, pytóny, gepardy, hyeny, antilopy Kudu, gazely, impaly a oryxy. Nechýbajú ani žirafy, pakone, zebry či byvoly. Predpokladá sa, že v parku je stále prítomných niekoľko čiernych nosorožcov. Uchváti nás aj miestne vtáctvo. V parku totiž bolo zaznamenaných asi 550 druhov vtákov, čo je väčšia populácia v Tanzánii. Ubytovanie v oblasti Karatu/Ngorongoro.

3. deň:
Po skorom budíčku sa za zvukov miestnej fauny vydáme do známeho krátera Ngorongoro. Kráter je chráneným územím, rozprestierajúcim sa na rozlohe 8288 km2. Je jedným zo siedmych prírodných divov Afriky. V roku 1979 bol uznaný ako svetové dedičstvo UNESCO. Má veľký význam pre ochranu biodiverzity, čo sa prejavuje výskytom globálne ohrozených druhov zvierat. Nachádza sa tu najväčšia koncentrácia voľne žijúcich afrických zvierat (cca 30.000 kusov) a celý ekosystém parku patrí k najmenej narušeným ekosystémom sveta. Kráter je známy najmä svojou migráciou pakoní, zebier a gaziel. Zároveň je miestom výskytu tzv. „veľkej 5“, a to slon, lev, leopard, byvol a nosorožec. Po obede vo forme pikniku sa vydáme smerom k NP Serengeti.

4. deň:
NP Serengeti je chránené územie na severe Tanzánie. Je známy pre svoje rozsiahle savany a migráciu kopytníkov, ako sú pakone, zebry a gazely. Spolu s rezerváciou Masai Mara v Keni tvorí súvislé chránené územie medzi dvoma krajinami. Samotný park patrí k najobľúbenejším a najnavštevovanejším parkom v Afrike a už krátko po svojom založení sa dostal na zoznam UNESCO. Územie obýva viac ako 2 milióny kopytníkov, 4000 levov, 1000 leopardov, 550 gepardov a asi 500 druhov vtákov. Preskúmame spolu nekonečné pláne posiate stromami, s úžasom budeme pozorvať Veľkú migráciu a vydáme sa hľadať nepolapiteľného leoparda. 

5. deň:
Skoro ráno nás čaká safari, kde budeme mať možnosť pozorovať zobúdzajúce sa zvieratá. Naše dobrodružstvo sa končí. Pred nami je už len odlet z letiska v Seronera cez Arushu na nádherný ostrov Zanzibar.

6. deň:
Lákavý pobyt pri mori s možnosťou ďalších fakultatívnych výletov.

7. deň:
Lákavý pobyt pri mori s možnosťou ďalších fakultatívnych výletov.

8. deň:
Transferom sa presunieme na letisko a odletíme do Bratislavy.

Ubytovanie:
1 noc v 4* hoteli v Stone Town /Golden Tulip alebo podobný, 3 noci safari lodge/kemp Farm of Dreams Lodge/Kati Kati Tented Camp alebo podobný, 3 noci luxusný hotel Emerald Zanzibar 

Stravovanie:
1x polpenzia, 3x plná penzia, 3x deluxe all inclusive

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy s technickým medzipristátím vrátane letiskových, palivových a servisných poplatkov. Miestne transfery. 1x ubytovanie v 4* hoteli s polpenziou, 3x ubytovanie v safari lodge/kepme, 3x ubytovanie v 5* plážovom rezorte Emerald Zanzibar s all inclusive. 4-dňové safari v NP Tarangire, Ngorongoro a Serengeti. Miestny prelet. Všetky vstupné poplatky do parkov. Balenú vodu počas safari. Welcome drink pri príchode do kempu. Profesionálneho safari sprievodcu (anglicky hovoriaci).

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Pobytovú taxu cca 5 USD/deň (platí sa v hoteli). Vstupné víza Zanzibar 50 USD (platí sa pri vstupe). Slovenského sprievodcu (možné doobjednať za doplatok). Povinné prepitné pre miestnych sprievodcov 160 USD skupina (platba na mieste). Cestovné poistenie.

Poznámka:
Dni, kedy sa koná safari počas pobytu sa môžu meniť, podľa dostupnosti letov a počtu osôb.

POSLEDNÁ AKTUALIZÁCIA dňa 25.4. o 09:10 hod.
Generované systémom ProfiTour