Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Kuba to najlepšie all inclusive

Kuba, poznávací zájazd Kuba, poznávací zájazd Katedrála sv. Kryštofa v Havane Oblasť Piňar del Rio Tradiční kubánsky tanečníci a tanečníčky El Capitolio- replika amerického vzoru Kostol v Trinidad Klasická ulička s mužom so záprahom koňa Pláž Varadero Tradičné americké auto na Kube Kubánsky muž s cigárou Obchodníci v uličkách mesta Posedávajúce ženy s cigárami Pohľad na mesto Havana Krásna pláž v meste Varadero
Destinácia: Kuba
Kód zájazdu: 1327870
Cena od: 3 649,27 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

29.10. - 09.11. 12 dní FM dospelý: 3 649,27 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
13.11. - 24.11. 12 dní FM dospelý: 3 649,27 € povinné prípl: +0 € letecká VIE

Popis zájazdu

Úvod:
11/12-dňový letecký zájazd.

Úvod:
Kuba – „ostrov slobody“. Návšteva strateného raja revolúcie! Počas nenáročného okruhu spoznáme najznámejšie miesta ostrova, pozrieme si množstvo chránených pamiatok UNESCO a stavby z čias koloniálnej éry. Zrelaxujeme na najznámejších plážach ostrova a osviežime sa v čistých vodách Atlantického oceánu a Karibského mora.

1. deň:
Z Viedne odletíme na najväčší karibský ostrov, Kubu (do Havany). Priletíme do krajiny slnka, živelného tanca a kvalitných cigár, ale aj domova Ernesta Hemmingwaya.

2. deň:
Program prešpikovaný tým najlepším! Začneme prehliadkou kubánskej metropoly Havany. Moderná univerzita a Námestie revolúcie v kontraste s UNESCO chránenou štvrťou Staré mesto nám ukáže dve tváre Kuby. Svetoznáme a najmä rušné nábrežie s promenádou Malecón s vyhliadkou na pevnosť El Morro a chrániace ústie zálivu napovie z kubánskeho naturelu. Čaká nás rezidenčná štvrť Vedado, Kolumbov pamätník, koloniálne El Capitolio – replika amerického vzoru, bývalý prezidentský palác aj Gran Teatro, Central Park. Uličky starého mesta prejdeme na pešo. Námestie sv. Františka s katedrálou a čulým ruchom si nás taktiež získa. Uvidíme aj kubánske ženy v typickom bielom oblečení posedávajúce a fajčiace cigary, hudobníkov či tanečnice. Nesmieme vynechať veľkolepé námestie Plaza de Armas, Palác Villanueva, El Templete či obľúbené Hemingwayove podniky La Floridita a Bodeguita del Medio. Pocit z krajiny umocní aj hodinová jazda na starých amerických autách. Je tu tiež možnosť večernej návštevy známeho kabaretu (za poplatok, odporúčame objednať vopred v CK).

3. deň:
Presunieme sa do oblasti Piňar del Rio, ktorá je známa masívnymi vápencovými útvarmi mogotmi, množstvom krasových útvarov a jaskýň, no predovšetkým najlepšími tabakovými plantážami na svete. Navštívime miestneho výrobcu tabaku, ktorý nás uvedie do tajov kubánskych cigár. Zistíme, podľa čoho sa pozná tá pravá cigara pre pánov a pre dámy, aj to, ktoré cigary sú najkvalitnejšie. Cesta nás povedie do údolia Viňales so zastávkou na vyhliadke „Los Jasmines“, odkiaľ uvidíme celé údolie. Navštívime jaskyňu Cueva del Indio a plavbou podzemnou riekou na lodičkách sa dostaneme do útrob jaskyne. Nesmieme vynechať najväčší obraz pod holým nebom, známu kubánsku maľbu na skale Mural of the Prehistory.

4. deň:
Cesta nás dnes povedie do jedného z najstarších kubánskych miest, do koloniálneho mesta Trinidad. Zastavíme sa na krokodílej farme v Guama aj v dedinke Taino. Nádherné mestečko Cienfuegos je známe prívlastkom „Perla juhu“. Vďačí zaň kráse svojho historického centra, kde si pozrieme park Jose Martího, hlavné námestie obkolesené reprezentatívnymi stavbami a architektonickými skvostami z 19. a 20. storočia, mestské divadlo a významný Palacio de Valle. Jednoducho, elegantná zmes kultivovaného francúzskeho ducha a prívetivého karibského štýlu.

5. deň:
Farbistý a karibský Trinidad zažil svoju slávu v oblasti cukrovarníctva. Dnes ho poznáme ako romantické koloniálne mestečko, ktoré sa teší patronátu UNESCO od roku 1988. Pestrofarebné uličky plné hráčov domina, baseballu a konských povozov bez jediného auta tepe vlastným rytmom. Chuťovým bunkám dáme zadosť, keď ochutnáme tradičný koktejl z trinidadského rumu a sirupu z cukrovej trstiny.

6. deň:
Dnes sa cestou, lemovanou plantážami cukrovej trstiny, vydáme do Santa Clary, miesta posledného odpočinku hrdinu „Che“ Guevaru. Národná pamiatka Tren Blindado, teda vykoľajený vlak, nám pripomenie rozhodujúce momenty Kubánskej revolúcie v roku 1958. Presunieme sa do Varadera.

7. deň:
Bezstarostný oddych na vyhlásených plážach s bielym pieskom vo Varadere. Vychutnáme si pohodlie all inclusive hotela, kvalitný kubánsky rum, ľadové mojito či cuba libre. Zmysly vyladíme pri večernej show, hodine salsy, šnorchlovaní či potápaní. Možnosť fakultatívnych výletov, ale aj zažiť spirit miestnych trhov.

8. deň:
Slnko, more a oddych na vyhlásených plážach s bielym pieskom vo Varadere.

9. deň:
Oddych na vyhlásených plážach s bielym pieskom na Varadere.

10. deň:
V závislosti od letových časov záverečný deň na oddych, transfer na letisko, odlet do Viedne alebo oddych na vyhlásených plážach s bielym pieskom na Varadere. 

11. deň:
V závislosti od letových časov prílet do Viedne alebo záverečný deň na oddych, transfer na letisko, odlet do Viedne.

12. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3* resp. 4* hoteloch počas okruhu,  5* hotel Melia Varadero, Grand Memories Varadero alebo podobný počas pobytu.

Stravovanie:
Polpenzia počas okruhu, obedy počas výletov, all inclusive počas pobytu v Trinidade a na Varadere.


Doprava:
Letecká z Viedne

Poznámka:
Niektoré múzeá alebo tabakové fabriky môžu byť počas sviatkov zatvorené.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. 3 x ubytovanie v Havane v hoteli 4* s polpenziou, obedy počas výletov, 2 x ubytovanie v hoteli 3* v Trinidade s all inclusive. 4x/5 x ubytovanie v hoteli 5* na Varadere s all inclusive. Vstupné do pamiatok a múzeí podľa programu. Sprievodcu CK SATUR. Vstupnú turistickú kartu na Kubu.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 60 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour