Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Čaro maďarskej pusty

Čaro maďarskej pusty Čaro maďarskej pusty -  kravy na lúke Čaro maďarskej pusty Čaro maďarskej pusty -  kravy na lúke Čaro maďarskej pusty Čaro maďarskej pusty -  kravy v záprahy Čaro maďarskej pusty - rotunda Čaro maďarskej pusty - Pamiatky a architektúra Čaro maďarskej pusty - Pamiatky a architektúra Čaro maďarskej pusty - Pamiatky a architektúra Čaro maďarskej pusty - Pamiatky a architektúra
Destinácia: Maďarsko
Kód zájazdu: 1327868
Cena od: 219 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.05. - 03.05. 3 dni LM dospelý: 219 € povinné prípl: +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
3-dňový autokarový zájazd

Úvod:
Spoznajte jedinečnú harmóniu vytvorenú silami človeka a prírody v najväčšej maďarskej puste Hortobágy s tradičným hospodárstvom, so studňami, čárdami a honcami koní. Bohatá historická minulosť sa vám predstaví v Ostrihome, ktorému dominuje bazilika, v najkrajšom maďarskom meste - v Egri, či v rozmanitom Debrecíne. Príjemné osvieženie si môžete dopriať v kúpeľnom komplexe Hungarospa. Nebude chýbať ani Údolie krásnych žien, sladký marcipán, či víno. 

1. deň:
Odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách (z Bratislavy o 07:00 hod.). Našou prvou zastávkou bude Ostrihom - sídlo ostrihomského arcibiskupa. Prezrieme si hradné návršie s Ostrihomskou bazilikou, ktorá je po Bazilike sv. Petra v Ríme a Bazilike sv. Pavla v Londýne, tretím najväčším kostolom v Európe. V ceste budeme ďalej pokračovať do jedného z najkrajších maďarských miest - Egeru. Pri prehliadke si pozrieme dominantu mesta – baziliku a oproti nej stojace lýceum, Egerský hrad ako i ďalšie zaujímavosti. Určite sa vydáme i do Údolia krásnych žien (Szépasszony), kde možno ochutnať a zakúpiť si rôzne druhy preslávených egerských vín priamo od výrobcov. Ubytovanie, fakultatívne večera.

2. deň:
Po raňajkách sa vydáme do oblasti maďarskej pusty Hortobágy – najväčšej trávnatej stepi v Európe a pamiatky UNESCO, s typickými studňami s váhadlami a tureckými hostincami - čárdami. Zažijeme predstavenie, na ktorom nám svoju šikovnosť, bravúrne kúsky jazdeckého umenia a drezúry koní predstavia honci koní (čikóši) v typických modrých plátenných košeliach, širokých nohaviciach a čiernych klobúkoch. Navštívime prírodný park, kde si pozrieme zvieratá žijúce na puste v súčasnosti (divá mačka, líška, bocian, volavka) ako aj zvieratá, ktoré tu žili ešte pred príchodom ľudí na toto územie (vlk, divý kôň, žeriav, pelikán, sup). Počas safari sa dostaneme do bezprostrednej blízkosti divých koní a zubrov. Pasienky, lúky a močiare poskytujú vhodné podmienky pre hniezdenie a migráciu početných druhov vtákov. V samotnom parku bolo zaznamenaných až 320 druhov vtákov. Po prehliadke odchod do Hajdúszoboszló. Fakultatívne možnosť návštevy najväčšieho kúpeľného komplexu v Európe - Hungarospa.

3. deň:
Raňajky. Našou poslednou zastávkou bude druhé najväčšie mesto Maďarska, Debrecín. Pozrieme si historické centrum – Veľkýreformovaný kostol, Starý reformovaný kostol, Župný dom, kostol sv. Anny,budovu reformovaného kolégia). Po prehliadke nás čaká presun späť doBratislavy. Príchod vo večerných hodinách.

Ubytovanie:
2x v hoteli 3*

Stravovanie:
2x raňajky


Doprava:
Autokarová


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom, 2x ubytovanie v 3* hoteloch s raňajkami, vstup na predstavenie na puste Hortobágy, sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1 izbu, za 2 večere, za miesto v prednej polovici autokaru,vstupy, pobytovú taxu a cestovné poistenie.




POSLEDNÁ AKTUALIZÁCIA dňa 24.4. o 14:01 hod.
Generované systémom ProfiTour