Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Atény: Mesto bohov a histórie

Atény: Mesto bohov a histórie Atény: Mesto bohov a histórie Atény: Mesto bohov a histórie Atény: Mesto bohov a histórie Atény: Mesto bohov a histórie Atény: Mesto bohov a histórie Atény: Mesto bohov a histórie
Destinácia: Grécko, Atika (Atény), Atény
Kód zájazdu: 1316213
Cena od: 594 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

16.05. - 19.05. 4 dni LM dospelý: 689 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
16.05. - 19.05. 4 dni LM dospelý: 683 € povinné prípl: +0 € letecká BUD
16.05. - 20.05. 5 dní LM dospelý: 779 € povinné prípl: +0 € letecká BUD
16.05. - 20.05. 5 dní LM dospelý: 857 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
16.05. - 21.05. 6 dní LM dospelý: 738 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
14.06. - 17.06. 4 dni FM dospelý: 655 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
14.06. - 18.06. 5 dní FM dospelý: 697 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
14.06. - 19.06. 6 dní FM dospelý: 742 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
26.07. - 29.07. 4 dni FM dospelý: 602 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
26.07. - 30.07. 5 dní FM dospelý: 671 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
26.07. - 31.07. 6 dní FM dospelý: 697 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
29.08. - 01.09. 4 dni FM dospelý: 596 € povinné prípl: +0 € letecká BUD
29.08. - 01.09. 4 dni FM dospelý: 621 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
29.08. - 02.09. 5 dní FM dospelý: 651 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
29.08. - 03.09. 6 dní FM dospelý: 909 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
26.09. - 29.09. 4 dni FM dospelý: 626 € povinné prípl: +0 € letecká BUD
26.09. - 29.09. 4 dni FM dospelý: 594 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
26.09. - 30.09. 5 dní FM dospelý: 658 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
26.09. - 01.10. 6 dní FM dospelý: 705 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
31.10. - 03.11. 4 dni FM dospelý: 849 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
31.10. - 04.11. 5 dní FM dospelý: 774 € povinné prípl: +0 € letecká VIE
31.10. - 05.11. 6 dní FM dospelý: 769 € povinné prípl: +0 € letecká VIE

Popis zájazdu

Program:
1.deň

Odlet z Viedne. Po prílete do Atén nasleduje transfer do hotela, ubytovanie a už iba čas na večerný relax.
Hotel bude umiestnený v centre mesta s množstvom reštauácií a obchodov.

2.deň

Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod na program. Dnes na Vás čaká mnoho nezabudnuteľných pamiatok.
Monastiraki - Východiskovým bodom pri výstupe na Akropolu je námestie Monastiraki, no odporúčame sa tu predsa len chvíľu zdržať. Večne rušné námestie je plné pouličných predajcov, celá oblasť je ideálnym miestom na nákupy aj so známou tržnicou v susedstve. Monastiraki je jednou z najtradičnejších aténskych štvrtí, ktorá ponúka ako staroveké pamiatky, tak súčasný blší trh. Spoločne so štvrťou Plaka je Monastiraki turisticky najatraktívnejšia, pretože je považovaná za najtradičnejšiu. Čulému pohybu turistov napomáha aj to, že je tu zakázaná cestná prevádzka a vznikla tak jedna z najväčších peších zón v centre Atén. Svoj názov získala štvrť podľa hlavného námestia Monastirakiou, na ktorom stojí malý Kláštorný kostol (= Monastiraki) pravdepodobne zo 17. storočia.
Akropola - Hlavnou dominantou hlavného mesta Grécka – Atén – je nepochybne Akropola. V minulosti bola hlavne náboženským centrom, ale tiež opevneným bodom Atén. Aténska akropola sa totiž vypína na skalnatom kopci, približne 150 metrov nad okolitým mestom. Dodnes je tu možné vidieť zvyšky jej opevnenia, hoci pôvodne boli tieto kyklopské hradby dlhé až 760 metrov a vysoké 10 metrov. Ich hrúbka bola od 4 do 6 metrov. Počas sviatkov bola Akropola v Aténach taktiež cieľom slávnostných sprievodov. Aténska akropola sa rozprestiera na ploche 320 metrov dlhej a 156 metrov širokej. Vstup na Akropolu umožňovala predná vstupná brána známa pod názvom Propylaje. (vstupné cca.22€/osoba, splatné priamo na mieste, vstup nie je povinný)
Múzeum Akropolis - Nové múzeum Akropolis v gréckych Aténach je úplne bez pochýb jedným z najnáročnejších stavebných projektov v Grécku v uplynulých desaťročiach. Skutočnú výzvu pri návrhu nového múzea Akropolis predstavovala už na samom začiatku projektu zodpovednosť za premiestnenie a uloženie tých najpozoruhodnejších sôch z dôb gréckej antiky. V múzeu nájdeme okolo štyroch tisíc exponátov, ktoré predtým zdobili paláce a svätyne starogréckej Akropole. Najatraktívnejšia sú exponáty zo zlatého veku Atén. V premietacom sále budú môcť návštevníci sledovať krátky film zhrňujúci historické medzníky tzv. svätej skaly Akropolis.  (vstupné cca.19€/osoba, splatné priamo na mieste, vstup nie je povinný)
Kentriki agora - Kentriki agora je tržnica, ktorá je stará viac ako 110 rokov. V zastrešených halách sa predáva najmä mäso a čerstvé ryby, no i orechy a sušené ovocie. Toto je skutočný kus tradičného gréckeho každodenného života, ktorý začína v skorých ranných hodinách a trvá až do neskorého popoludnia. Komplex bol postavený v rokoch 1876 - 1886 s architektom loannisom Koumelisom. Tržnica nahradila rúško drevených prístreškov vnútri zrúcanín Hadrianovej knižnice, ktorá slúžila ako hlavné trhovisko do 9. augusta 1884.
Omonia - Mesto Atény ako také je rozdelené do niekoľko desiatok okresov a zaberá celkovú plochu 412 km2. K významným mestským častiam patrí Omonia. Omonia je veľké Aténske námestie, postavené koncom 19. storočia, je najstaršie v Aténach. Na tomto námestí sa schádzajú ľudia pri príležitosti športových osláv, taktiež sa tu nachádza hlavná stanica aténskeho metra. Po námestí Syntagma je druhým najväčším centrom celých Atén, takže sa pripravte na poriadny hluk a chaos a život tu pulzuje až do neskorých ranných hodín.
Plaka - Aténska štvrť sa rozkladá na svahoch akropolského vrcholku a je postavená na základoch pôvodných starovekých Atén. Plaku nájdete medzi námestiami Syntagma, Monastiraki, chrámom boha Dia Olympského a Zappiom. Akonáhle prekročíte hranice, ktoré delia Plaku od „obyčajného“ centra Atén, okamžite na vás dýchne ona povestná atmosféra úzkych, gréckych, do kopca zastavaných uličiek s farebnými domami pochádzajúcimi prevažne z 19. storočia. Na miestnych domoch môžete pozorovať typický znak gréckej architektúry tohto obdobia, ktorým sú tehlové škridly pokrývajúce strechy a použitie hláv medúz, sôch antických bohov a ďalších antických motívov na exteriéroch budov. 
Po skončení okruhu návrat do hotela a voľný program.

3.deň

Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod na program. Dnes na Vás čaká mnoho nezabudnuteľných pamiatok:
Hadriánov oblúk - Hadriánov oblúk je oblúk víťazstva, ktorý sa nachádza v pešej vzdialenosti od námestia Syntagma, priamo medzi kameňom Akropoly a chrámom Dia Olympského. Na severozápade sa tento pamätník nachádza smerom k Lykikratovmu pamätníku v Plake. Stavba tohto chrámu začala v roku 131 pred Kristom na oslavu príchodu rímskeho cisára Hadriána a ako poďakovanie za jeho dobrý skutok pre mesto. Nie je presne známe, kto postavil tento oblúk, či to boli Aténčania alebo občania iného mesta. Symbolicky malo umiestnenie oblúka označovať hranicu medzi starovekou časťou Atén a novým mestom Hadrián.
Námestie Syntagma - byť v Aténach a nenavštíviť Akropolu či Plaku je hriech, no to platí aj o námestí Syntagma – miesta, kde bije srdce Atén. Dominantou námestia je budova gréckeho parlamentu, ktorá bola pôvodne kráľovským palácom. Tu môžete vidieť výmenu stráží, alebo sa pozastaviť a v úžase obdivovať obyvateľov Atén bojujúcich za svoje práva na jednom zo štrajkov. Syntagma je prepojená ulicou Stadiou a Panepistimiou Avenue s ďalším významným námestím Omonia.Ústavné námestie sa nachádza v samom centre Atén. Námestie získalo svoje meno na počesť ústavy, ktorú tu bol nútený vyhlásiť kráľ Otto grécky 3. septembra 1843 po úspešnom vojenskom povstaní. Toto námestie je hlavné námestie Atén, je tu budova Hellénskeho parlamentu, začína tu aj Aténska záhrada, veľký park Atén. Pred hrobom neznámeho vojaka hliadkuje prezidentská stráž - evzóni v tradičnom gréckom kroji. Syntagma sa nachádza v blízskosti rôznych antických pamiatok, ako staroveká Agora, Trajánov víťazný oblúk alebo Chrám boha Dia. Syntagma je častým dejiskom rôznych politických demonštrácií ľudu.
Kostol Mitropoli - V srdci Atén, na ulici Metropoleo a na námestí s rovnakým názvom sa nachádza katedrálny kostol mesta Atény a jedna z prvých veľkých pamiatok Atén ako hlavného mesta Grécka. Je to najväčší kostol v Aténach, ktorý má rozmery 40 m, šírku 20 m a šírku 24 m. Je sídlom arcibiskupa Atén a celého Grécka. Konajú sa tu všetky oficiálne obrady, pohreby veľkých osobností atď. V podzemnej krypte vo vnútri kostola, v mramorovom relikviári, sa nachádza svätyňa patriarchu Gregoriho V. a svätyňa Aghia Filothei z Atén. Dňa 21. mája 1862 bola Metropolitná katedrála venovaná Zvestovaniu Panny Márie. Stavba katedrály sa začala na Vianočný deň 1842 s položením základného kameňa kráľa Othona a kráľovnej Amálie

Parlament - sídli v budove bývalého kráľovského paláca z 19. storočia. Pred parlamentom sa nachádza pamätník neznámeho vojaka. Aj keď samotná budova parlamentu je turistom neprístupná, pred parlamentom sa ich väčšinou zhromažďujú davy, pretože pamätník neznámeho vojaka stráži čestná stráž. Tu môžete vidieť výmenu stráží, alebo sa pozastaviť a v úžase obdivovať obyvateľov Atén bojujúcich za svoje práva na jednom zo štrajkov.
Hrob neznámeho vojaka - pred budovou parlamentu sa nachádza hrob Neznámeho vojaka, čo umrel za slobodu Grécka. ( soldier wearing skirt standing in front of the wall )
Štadión Panathenaic - Veľkolepý štadión Panathenaic zostáva jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií mesta a je žiarivým majákom moderných Atén. Po niekoľkých transformáciách počas svojej dlhej histórie sa nakoniec stal domovom prvých moderných olympijských hier v roku 1896 a zostáva jediným štadiónom na svete postaveným výlučne z mramoru.  (vstupné cca.10€/osoba, splatné priamo na mieste, vstup nie je povinný)

Zappeion - Pri letných olympijských hrách v 1896 Zappeion slúžil ako hala pre súťaže v šerme. O desať rokov neskôr bol pri tzv. Olympijských medzihrách v roku 1906 využitý ako olympijská dedina. Po pridelení olympijských hier 2004 Aténam bol prvým sídlom tamojšieho organizačného výboru (1998 až 1999) a v priebehu hier sa v ňom nachádzalo tlačové stredisko.
V roku 1938 začala zo Zappeionu vysielať prvá národná rozhlasová stanica a palác bol sídlom rozhlasu EIR až do otvorenia Domu rozhlasu v roku 1970. V Zappeione boli tiež podpísané prístupové dokumenty Grécka k Európskym spoločenstvám v máji 1979, ktoré prebehlo v mramorom obloženom hlavnom átriu.
Chrám Dia Olympského - Chrám Dia Olympského äalebo Olympieion je zrúcanina veľkého chrámu v centre gréckej metropol Atény. Chrám bol zasvätený bohovi Diovi. Jeho stavba začala v 6. storočí pred Kr. za vlády aténskej tyranie. Dokončený bol však až za vlády rímskeho cisára Hadriána v 2. storočí nášho letopočtu, teda asi 650 rokov po tom, čo projekt začal. Počas rímskeho obdobia bol známy ako najväčší chrám v Grécku a sídlila v ňom jedna z najväčších kultových sôch antiky.
Sláva chrámu netrvala dlho - bol vylúpený počas invázie barbarov v 3. storočí nášho letopočtu a pravdepodobne nikdy nebol opravený. Po páde Rímskej ríše boli niektoré zvyšky chrámu použité ako stavebný materiál na iných stavbách v meste, čo ho značne poškodilo. Napriek tomu sa jeho zvyšky zachovali až do súčasnosti a patrí k jedným z hlavných turistických atrakcií v Aténach. (vstupné cca.5€/osoba, splatné priamo na mieste, vstup nie je povinný)
Po skončení okruhu návrat do hotela a voľný program.

4.deň

Raňajky v hoteli, voľný doobedňajší program, transfer na letisko, odlet z Atén.

Atény

POSLEDNÁ AKTUALIZÁCIA dňa 27.4. o 10:00 hod.
Generované systémom ProfiTour