Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Klenoty Chorvátska

Destinácia: Chorvátsko
Kód zájazdu: 1309137
Cena od: 449 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

30.04. - 05.05. 6 dní LM dospelý: 449 € povinné prípl: +0 € autobusová
08.10. - 13.10. 6 dní FM dospelý: 572,32 € povinné prípl: +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
6- dňový autokarový zájazd

1. deň:
Odchod z Bratislavy v neskorých večerných hodinách (cca o 22:30 hod.). Tranzit cez Maďarsko do Chorvátska.

2. deň:
V ranných hodinách príchod do najznámejšieho chorvátskeho národného parku Plitvické jazerá (UNESCO). Hlavným lákadlom, tohto parku, je 16 malých jazier prepojených vodopádmi, ktoré vznikli nánosom travertínu, zvláštneho druhu vápenca. Absolvujeme spoločnú prechádzku, dvakrát sa poplavíme na elektrinu poháňanými loďami a povezieme sa aj originálnym turistickým vláčikom ponad kotlinu s jazerami. Celá trasa je dlhá iba 5 km a nie je vôbec náročná na chôdzu – príjemný chodník bez stúpania, drevené lávky cez jazerá a všadeprítomná kryštáľovočistá voda s množstvom rýb a zaujímavej vegetácie. Spoločne navštívime aj slávnu jaskyňu z filmu Poklad na striebornom jazere, oddýchneme si a budeme mať možnosť najesť sa v reštauráciách s výbornou kávou, ktoré sú obklopené krásnou prírodou. V popoludňajších hodinách odchod do Zadaru (prehliadka). Mesto Zadar je hlavným strediskom severnej Dalmácie, priemyselným centrom s dôležitým prístavom s veľmi starou históriou. Nájdeme tu zvyšky rímskeho fóra s antickým stĺpom, na ktorom stojí jedna z najcennejších stavieb predrománskeho obdobia na pobreží, poschodová rotunda sv. Donata zo začiatku 9. storočia, zvyšky rímskej mestskej brány a bohaté zbierky fragmentov sôch, stĺpov, šperkov a predmetov dennej potreby sústredených v miestnom archeologickom múzeu. Ubytovanie.

3. deň:
Raňajky. Našou prvou zástavkou je mesto Šibenik. Ktoré patrí k najkrajším mestám v celej oblasti východného Jadranu. Už poloha Šibenika pri ústí rieky Krky v ideálne chránenom Šibenickom zálive je veľmi pekná. Pri prechádzke mestom však veľmi rýchlo zistíte, že Šibenik má aj mnoho pozoruhodností, z ktorých treba spomenúť predovšetkým Katedrálu sv. Jakuba (sv. Jakov), klenot renesančnej architektúry Dalmácie. Katedrála stojí v centre starého mesta a v jej susedstve sa nachádza mestská lodžia, bývalá šibenská radnica. Nasleduje prehliadka mesta Trogir, ktoré sa pýši zachovalým stredovekým jadrom, ktoré sa formovalo od 13. do 15. storočia a je veľkým múzeom pod šírym nebom. Na pomerne malom priestore, uzavretom mestskými hradbami, sa tu nachádzajú kostoly, paláce a meštianske domy. Prechádzka po starých úzkych uličkách sa podobá objavnej ceste do minulosti. Každý dom tu má svoju vlastnú históriu, ktorá sa podpísala či už na priečelí alebo inej časti stavby, v podobe erbu, nápisu, kamennej ozdoby alebo zaujímavého detailu. Hlavnému námestiu dominuje monumentálna katedrálu sv. Vavrinca, ktorú stavali takmer 500 rokov. Na záver dňa nás čaká prehliadka hlavného mesta Strednej Dalmácie Splitu. Rozkladá sa na polostrove chránenom vysokými horskými masívmi Kozjak a Mosor. V jeho samom centre môžete obdivovať stredoveké historické jadro, ktoré si až do dnešných čias udržalo niekdajšie cisárske kúzlo. Vyrástlo vo vnútri a okolo rozsiahleho Diokleciánovho paláca, jedného z najväčších a najrozsiahlejších v rímskom svete. Pulz veľkomesta cítiť najmä na nábrežnej promenáde a v mestských štvrtiach, ktoré vyrástli okolo starého centra. Ubytovanie v okolí.

4. deň:
Raňajky. Pokiaľ existuje najväčší poklad celého Jadranu, tak je to určite 60 km dlhý náhrdelník Makarskej riviéry. Z jednej strany je lemovaný morskou modrou a žiarivo bielymi kamienkami a z druhej strany vysokými a strmými svahmi Biokova - najväčšieho stredozemného prímorského pohoria, vzácneho strážcu rastlinného a zvieracieho sveta. Náš čaká prehliadka Makarskej riviéry, kde sa dozvieme zaujímavosti z jej histórie a kultúry. Prejdeme sa známou promenádou, navštívime krásne kostolíky. Pokračujeme prehliadkou opevnenia Ston. Múry opevnenia patria k najdlhšej obrannej sústave v Európe, ktoré boli vybudované v 14. storočí. Záver dňa ukončíme v Dubrovníku. Ubytovanie.

5. deň:
Po raňajkách sa vyberieme na prehliadku starého mesta a nasať príjemnú atmosféru. Dubrovník, mesto zaradené medzi 10 najkrajších miest na svete. Bol založený v 7. st. Od r.1979 je pod záštitou UNESCO. V meste sa nachádza množstvo kostolov. Nevynecháme ani mestské hradby, sú dlhé 1940 m a vysoké 24 m a začali ich stavať už v 7. st. Dokončovali ich až do 17. st. Patria k najzachovanejším mestským hradbám v Európe. Je z nich prekrásny výhľad na mesto i nikde sa nekončiace more. Absolvujeme výlet lanovkou na vrch Srdž, ktorý čnie nad Dubrovníkom. Na vrchu sa nachádza pevnosť Imperiál z r. 1810, múzeum občianskej vojny, veľký kríž z bračského kameňa aj s oltárom, kaviareň, reštaurácia a hlavne sa nám naskytne nádherný výhľad. Popoludní si panorámu mesta vychutnáme z mora z paluby lode. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.

6. deň:
V ranných hodinách príchod na Slovensko.

Ubytovanie:
Hotely 3*.

Stravovanie:
Raňajky.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 3x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

POSLEDNÁ AKTUALIZÁCIA dňa 24.4. o 17:00 hod.
Generované systémom ProfiTour