Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Srí Lanka - ideálna kombinácia

Poobedné kúpanie slonov v Pinnawale Sigirya „Levia hora“ Kráľovstvo Polonnaruwa Čajovníkové plantáže Nuwara Elyia Pláž na Srí Lanke Sochy v hinduistickom chráme v Nuware Eliyi Vodný byvol Obria socha sediaceho Buddhu v Kandy Sloní sirotinec Slony v Pinnawale Sloní sirotinec na Srí Lanke Kráľovstvo Polonnaruwa Kráľovstvo Polonnaruwa Srílanskí obyvatelia Kráľovstvo Polonnaruwa Záhrady Peradeniya Čajovníkové plantáže Nuwara Elyia Horská oblasť Nuwara Elyia s vodopádmi Kúpanie slonov v Pinnawale Tradičný Srílanskí rybári Srí Lanka - malá opica sedí na strome Srí Lanka - architektúra a pamiatky Srí Lanka - tanečníci Srí Lanka - príroda Srí Lanka - pohľad na mesto Záhrady Peradeniya
Destinácia: Srí Lanka
Kód zájazdu: 1285393
Cena od: 2 099 €
Príplatky od: 60 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

24.04. - 03.05. 10 dní LM dospelý: 2 099 € povinné prípl: +60 € letecká VIE
07.08. - 16.08. 10 dní FM dospelý: 2 606,10 € povinné prípl: +60 € letecká VIE
09.11. - 18.11. 10 dní FM dospelý: 2 606,10 € povinné prípl: +60 € letecká VIE

Popis zájazdu

Úvod:
11 resp. 12 - dňový letecký zájazd.

Perex:
Okruh, na ktorom zažijete Srí Lanku naplno. Ideálna kombinácia Vám umožní spoznať krásu tzv. „Kultúrneho trojuholníka“, kroky Budhu a jeho symboly, farby a vône tropických záhrad,  čaro a zber svetoznámeho čaju (čajových lístkov), koloniálnu históriu, nepoškvrnenú ostrovnú scenériu, typickú kuchyňu bohatú na chute a pritom ponechá dostatok času na odpočinok na plážach Indického oceánu.

1. deň:
Odlet z Viedne na nádherný ostrov Srí Lanka.

2. deň:
Prílet na Srí Lanku, do hlavného mesta Colombo. Po prílete sa vydáme do oblasti Habarana, kde sa ubytujeme a oddýchneme si po dlhej ceste. Cestou si vychutnáme obed. Večer si budeme môcť zájsť do ajurvédskeho centra na uvoľňujúcu masáž.

3. deň:
Sigirya čiže „Levia hora“, trón kráľa Kasyapa alebo „Pevnosť v oblakoch“, skala týčiaca sa strmých 200 m nad okolitý terén, patrí medzi tie najväčšie zaujímavosti a od roku 1982 je zapísaná v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Na tejto pevnosti sa odohral príbeh zrady a boja o moc, ktorý pripomínajú zvyšky kráľovského paláca. Po „levích schodoch“ vystúpime až na vrchol tohto mimoriadneho monumentu. Máme pre Vás „špecialitku“ – zahráme sa na tradičných farmárov; čaká nás kanoe plavba po jazere, ryžové políčka, lokálny obed ryža a kari podávané na banánovom liste a na konci aj prekvapenie. Popoludní sa vydáme na safari dobrodružstvo na džípoch, kde na vlastné oči uvidíme nespočetné množstvo slonov a krásnu prírodu - Národný park Minneriya.

4. deň:
Dambulla. Zlaté jaskynné chrámy v Dambulle považujú mnohí za najspirituálnejšie miesto na Srí Lanke. Vstup do jednotlivých jaskýň je zo 100 m vysokého skalného masívu, ktorý otvára pohľad na nádhernú panorámu krajiny. Cestou z Dambully do Kandy navštívime dedinu Matale, ktorá je plná záhrad s korením a miestnym ovocím. Dozvieme sa podrobnosti o pestovaní jednotlivých druhov. Cesta nás povedie do Kandy, hlavného mesta sinhálskeho kráľovstva až do roku 1815. Uprostred mesta sa rozkladá umelo vytvorené jazero z roku 1807. Na jeho brehu stojí najposvätnejšia budhistická pamiatka Dalada Maligawa - Chrám Budhovho zubu. V obchode s hodvábom si urobíme “módnu prehliadku” a zapózujeme v tradičnom Srí Lanskom saree pre ženy a sarongu pre mužov.

5. deň:
Navštívime kráľovskú botanickú záhradu Peradeniya, kde najlepšie spoznáme bohatstvo a rozmanitosť miestnej flóry. Následne sa presunieme do najmalebnejšej oblasti Srí Lanky. Zelené stromy, všade naokolo hory a kopce, vodopády, úchvatná scenéria krajiny, podmanivá vôňa čaju, nespočetné množstvo čajových plantáží, zberačky čaju, fabrika na výrobu čaju, kde ochutnáme originálny Cejlonský čaj, preslávený po celom svete. Návrat do mesta Kandy. Oddychový večer.

6. deň:
Po raňajkách sa vydáme do Pinnawely, kde sa nachádza sloní sirotinec. Možnosť vidieť veľké počty slonov v tesnej blízkosti bude zážitkom. Svoj domov tu našlo vyše 70 slonov, medzi nimi aj malé sloníčatká; to najkrajšie je hromadné kúpanie slonov v rieke a pozorovanie ako sa títo „obri“ hrajú a šantia vo vode. Presúvame sa smerom na pobrežie do plážového hotela.

7. deň:
Pobyt na pláži, možnosť ďalšieho individuálneho poznávania.

8. deň:
Pobyt na pláži, možnosť ďalšieho individuálneho poznávania.

9. deň:
Pobyt na pláži, možnosť ďalšieho individuálneho poznávania.

10. deň:
Podľa letových časov transfer na letisko, odlet do Viedne.

11. deň:
Prílet do Viedne.

Poznámka:
Počas sviatkov môžu byť niektoré múzeá, pamiatky a fabriky zatvorené. Program sa môže meniť a posúvať v závislosti od letových časov.

Doprava:
Letecká.

Ubytovanie:
4* hotely počas okruhu, 5* hotel s all inclusive počas pobytu pri mori.

Stravovanie:
Polpenzia a all inclusive.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom. Servisné a letiskové poplatky. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 4x/5x ubytovanie počas okruhu v 4* hoteloch s polpenziou. Vstupy do pamiatok a výlety podľa programu. 4/5x ubytovanie v 5* plážovom hoteli s all inclusive. Služby sprievodcu CK SATUR. Silvestrovskú večeru.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1, vstupné vízum, povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 40 EUR (vyzbiera sprievodca na mieste), stravu a nápoje nezahrnuté v programe, fakultatívne aktivity, cestovné poistenie.

POSLEDNÁ AKTUALIZÁCIA dňa 15.3. o 20:11 hod.
Generované systémom ProfiTour