Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Lipsko, Postupim, Berlín a Drážďany

, atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Berlín, Reichstag , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, Katedrála Matky Božej, Martin Luther , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Belín, Checkpoint Charlie , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, Cecilhof , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, vstup do parku Sanssouci , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, Hofkirche , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Berlín, televízna veža , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Berlín, Brandenburská brána , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, palác v parku Sanssouci , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, Čínsky čajový dom v parku Sanssouci , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, Zwinger , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, leták
Destinácia: Nemecko
Kód zájazdu: 1266132
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Trojuholník slávnych nemeckých miest plných nádherných pamiatok, ktoré jednoducho musíte vidieť. Od hlavného mesta Berlín s Brandenburskou bránou, Ríšskym snemom, či slávnym Checkpoint Charlie, cez historické Drážďany s krásnym Zwingerom, Stačí len vyraziť na cestu.


Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky

 

Berlín - Postupim - Drážďany


 



Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, v popoludňajších hodinách príchod do hlavného mesta Berlína, prehliadka: centrum „západného Berlína“ - pamätný kostol cisára Wilhelma II., bulvár Kurfürstendamm, jeden z najväčších obchodných domov v Európe - KaDeWe, ktorý bol v minulosti najznámejším „obchodným domom západu",  individuálne voľno. Vo večerných hodinách ubytovanie v hoteli a nocľah.

2. deň - raňajky, odchod do mesta Postupim (Potsdam). Hlavné mesto Brandeburska sa nachádza iba 25 km od Berlína a nazýva sa aj mestom zámkov a záhrad. Prehliadka mesta: malá Brandenburská brána, zámok a park Sanssouci, zámok Cecilienhof - miesto, kde sa konala významná Postupimská konferencia v roku 1945, Holandská štvrť. V podvečerných hodinách návrat do hotela a nocľah. 

3. deň - raňajky, pokračovanie v prehliadke najzaujímavejších pamätihodností Berlína: Brandenburska brána - symbol rozdelenia a zjednotenia Nemecka, Ríšsky snem - sídlo nemeckého parlamentu, Židovský pamätník, námestie Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie - najznámejší prechod medzi bývalou západnou a východnou časťou mesta, Gendarmenmarkt, reprezentačná trieda Pod Lipami (Unter den Linden). Fakultatívne návšteva Ostrova múzeí s piatimi významnými múzeami (UNESCO). Záver prehliadky na Alexanderplatz – v centre bývalého „východného Berlína“, v prípade záujmu možnosť navštíviť televíznu vežu, ktorá je najvyššou stavbou v Nemecku a ponúka krásnu vyhliadku na okolie. Vo večerných hodinách odchod do Drážďan, ubytovanie a nocľah.

4. deň - raňajky, prehliadka jedného z „najzelenších“ miest Európy - Drážďan, ležiacom na brehoch rieky Labe. Mesto bolo počas 2. svetovej vojny takmer kompletne zničené bombardovaním. Prehliadka mesta - Rezidenčný palác s klenotnicou saských kurfistov a kráľov - Zelená klenba, zbrojnicou s bohatou zbierkou zbraní, brnení a historických textílií. Kulturpalast, Semperova opera, "nemecký Louvre"- barokový palác Zwinger s krásnym nádvorím a galériou - popredná baroková pamiatka s najväčšou zbierkou porcelánu, katedrála Matky Božej. Promenáda nad riekou Labe-Brűhlova terasa-Goethe ju nazval balkónom Európy, s nádhernou budovou Albertinum, kde sídli najdôležitejšia nemecká galéria zameraná na modernu. Monumentálny kostol Panny Márie - Frauenkirche - je symbolom Drážďan a jednou z najvýznamnejších barokových stavieb celého Nemecka, nachádzajúcej sa na známom námestí Neumarkt.

Katedrála Nasvätejšej Trojice Hofkirche je najväčšou chrámovou stavbou Saska, fasádu tvorí 78 sôch, ktoré predstavujú sväté a cirkevné osobnosti. V popoludňajších hodinách odchod z Drážďan, návrat do SR v neskorých večerných hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc).  Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 80 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 140 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 120 EUR. Nástupné miesta: BA, Brno, Praha – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Berlín | Brandenburská brána | Postupim | Drážďany

Generované systémom ProfiTour