Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Silvester v Istanbule

Destinácia: Turecko, Istanbul
Kód zájazdu: 1262340
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis
Silvester v Istanbule bude určite zájazd na ktorý budete dlho spomínať. Ak si želáte v Novom roku viac cestovať, ale neviete či po Európe alebo Ázii, tak Istanbul je skvelá voľba. Veď práve Istanbul je križovatkou týchto dvoch svetov. Orientálna kultúra sa snúbi so západnou kultúrou – sú rozdielne a navzájom sa dopĺňajú. Istanbul je obrovské pulzujúce mesto, ktoré bolo kedysi ovládané Rimanmi a následne Osmanskou ríšou, avšak mesto si zobralo z oboch strán to najlepšie. Tento labyrint obchodíkov, umenia, bazárov, pamiatok vás pohltí a dáva zmysel. Ľudia sú priateľskí, jedlo vynikajúce, hudba podmanivá, história bohatá. Tak oslávte Nový rok v tomto meste mnohých kultúr a pozrite si palác Topkapi, kde je 4.najväčší diamant na svete, Hagiu Sofiu, výhľad z Galatskej veže a obrovskú podzemnú cisternu z dielne starých Rimanov. V Silvestrovskú noc si užite plavbu loďou so zábavou a tými najlepšími miestami na ohňostroj.

Do Turecka je potrebný cestovný pas, momentálne, k ceste do Turecka nie je potrebný PCR test, antigénový test či COVID pas.

Program
1. deň

prílet do Istanbulu
transfer do hotela
voľný čas

2. deň
Raňajky v hoteli
Dnešný deň zasvätíme historickej časti Istanbulu.
Navštívime ikonické miesta ako Modrú mešitu, ktorú projektoval slávny osmanský architekt Sinan. Výnimočná je aj pre svoje zdobenie stropu iznickou keramikou.
Poprechádzame sa po hippodrome, ktorý vybudovali Rimania v 3. a 4. storočí pred Kristom. Konali sa tu svojho času preteky na vozoch či gladiátorské hry. Nájdete tu aj Konštantínov stĺp, Egyptský obelisk či hadí stĺp.
Ďalšou zastávkou bude Hagia Sophia, ktorú vybudovali ako grécky ortodoxný chrám v r. 537. Neskôr ju počas Osmanskej ríše premenili na mešitu, následne slúžila ako múzeum a dnes ju využívajú na náboženské účely.
Rannú exkurziu ukončíme na Veľkom bazáre, kde budeme chvíľu nakupovať a nasajeme atmosféru bazáru a jeho vône a môžeme obdivovať aj historickú architektúru.
Na trhovisku si dáme skvelý obed a pokračujeme ďalej.
Našou poslednou zastávkou bude palác Topkapi. Tento palácový komplex vybudovali v polovici 15. storočia a dlho bol politickým centrom Osmanskej ríše. Dnes ten komplex slúži ako múzeum a môžete navštíviť nádvoria, klenotnice, pavilóny zbraní, posvätných relikvií či harem.
Exkurziu zakončíme veľkolepou Bazilika cisterna– podzemná cisterna bola postavená v 6. storočí pre Justiana I., cisterna má 140 m na dĺžku a 70m na šírku, nachádza sa v nej 336 stĺpov rôznych slohov, ktoré doslova pozbierali z celej ríše. Do cisterny vojde 100 000 ton vody. Bazilika sa po 2 rokoch rekonštrukcie opäť otvorila pre návštevníkov.
17:30 koniec exkurzie
voľný čas

3. deň
Raňajky v hoteli
Deň začneme exkurziou na Bosporskom moste a návštevou Galatskej veže, odkiaľ sa nám otvárajú panoramatické výjavy a je to aj skvelé miesto na fotografie.
Následne si užijete plavbu po Bosporskom prielive a výhľady na nádherné paláce, mešity či iné historické budovy.
Prídeme do časti Kadikoy a do štvrti Moda, ktorá je známa tým, že je tam veľa obchodíkov so súčasným umením a nájdete tam mnoho lokálnych street food jedál, kde inde ťažko nájdete ako napr. plnené mušle, kumpir (plnené zemiaky), kokorec či wet burger.
návrat do hotela a príprava na večerný Silvestrovský program
20:00 Silvestrovská plavba na lodi s programom, slávnostnou večerou a ohňostrojom /Silvester v Isntabule
Odtialto startoval orient expres

4. deň
Raňajky v hoteli
oddych /voľný čas
Poobede návšteva Sulejmanovej mešity
potom sa spolu vyberieme na Egyptský trh (trh s koreninami) a spolu si užijeme tradičné turecké posedenie s čajom, miestnymi sladkosťami a iné. Také turecké novoročné posedenie.
voľný čas

5. deň

Raňajky v hoteli
voľný čas
poobede transfer na letisko a odlet domov

Cena zahŕňa
ubytovanie v 4* hoteli s raňajkami
Silvestrovská večera s programom a plavbou
2x obed , 1x sladké posedenie
služby slovensky hovoriaceho sprievodcu
všetky vstupy podľa programu
preprava v destinácii podľa programu

Cena nezahŕňa
letenka od 200€
osobné výdavky
podpalubná batožina do 20kg 70€

Istanbul

Generované systémom ProfiTour