Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Silvester v Jordánsku

Destinácia: Jordánsko
Kód zájazdu: 1212047
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

TV chladnička,minibar plážový servis trezor internet, WiFi klimatizácia
Popis
Jordánsko ukrýva mnohé klenoty, ktoré by mal každý správny cestovateľ navštíviť. Od Rímskych pamiatok cez nenapodobiteľnú Petru až po púšť Wadi rum prezývanou aj červenou planétou.
Na našom zájazde navštívite staroveké rímske amfiteátre, byzantské chrámy, mešity, skalné mestá, púštne oázy, orientálne bazáre, náboženské svätyne a mnoho ďalších. Jazda na ťave, orientálne tance, jedinečná architektúra a atmosféra a v neposlednom rade aj skvelé jedlo budú skvelým doplnkom vášho zájazdu. Jordánsko – to je ideálna kombinácia vašej skvelej dovolenky. Silvester v Jordánsku je výborným nápadom pre začiatok roka! Tak ho oslávte spolu s nami.

Program:
1. deň

Prílet na letisko v Amáne, Jordánsko, okolo obeda.
Transfer do hotela.
Ubytovanie v hoteli
Zájazd Silvester v Jordánsku začína
Exkurzia po Ammáne – pozrieme si svetlá veľkomesta a navštívite hlavné pamiatky: Citadela, z ktorej sa otvára krásny výhľad na mesto, rímske divadlo – je dominantou starého mesta z antických čias, Rainbow street – najznámejšiu ulicu Ammánu plnú obchodíkov a reštaurácií a nevynecháme ani ammánsku mešitu. (prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok, vstupuje sa iba do Citadely.)
Večera v hoteli
Noc V Ammáne 

2. deň
Raňajky v hoteli
Exkurzia do Jerash – ktoré miestny nazývajú aj mesto pohybujúcich sa stĺpov alebo Pompeje východu. Toto miesto je jedným z najväčších a najlepšie zachovaných rímskych miest mimo Talianska. Jerash bol súčasťou zoskupenia Dekapolisu – obchodného združenia 10 miest, v ktorom žilo za jeho najväčšej slávy okolo 20tis. obyvateľov. Mesto ľudia postupne opúšťali kvôli nájazdom nepriateľov a častým zemetraseniam. Antická časť tohto mesta tak zapadla prachom a ľudia ho znovu začali objavovať v polovici 20.storočia.
Návšteva bazára
Večera v hoteli
Noc v Ammáne

3. deň
Raňajky v hoteli
check out
Exkurzia do Madaby, aby si prezreli najstaršiu zachovanú starovekú mozaikovú mapu Svätej zeme, ktorá sa datuje do 6. storočia pred naším letopočtom a nachádza sa v Kostole svätého Juraja .  Pokračujme na horu Nebo, aby ste si prešli kroky Mojžiša a pokochali sa nádherným výhľadom na Zasľúbenú krajinu rovnako ako on pred viac ako 2 000 rokmi. Je veľmi ľahké cítiť sa, že ste prišli na špeciálne miesto. Za jasného dňa je možné vidieť Jeruzalem, Jericho a Mŕtve more.
Presun do mesta Aqaba pri Červenom mori
Ubytovanie v hoteli
Večer – OSLAVA SILVESTRA! Silvestrovský program s večerou v hoteli. 

4. deň
Raňajky v hoteli
voľný čas
Poobede nás čaká špeciálny workshop na výrobu sviatočných jordánskych koláčikov a tradičného chleba.
večera v hoteli

5. deň
Raňajky
Exkurzia po Aqaba – Navštívime miestny bazár, námestie, bazár s koreninami a miestnu mešitu.
Pokračujeme do Wadi Rum
Ubytovanie v kempe v púšti
Exkurzia vo Wadi Rum na džípoch so zastávkami
2-hodinová jazda v beduínskych džípoch. Navštívime známe historické či filmové lokácie. Po ceste si dáme si šálku čaju či kávy.
Návrat do kempu
Tradičná beduínska večera 

6. deň
Raňajky v kempe
Check out
Dnes je deň D, kedy objavíme ten najväčší poklad Jordánskeho kráľovstva – siedmy div sveta a pôjdeme do Petry – strateného mesta vyrezaného do kameňa. Prejdeme sa roklinou Siq, uvidíme obeliskové hrobky, systém zavodňovania, kaligrafie, pokladnice a divadlá. Po prehliadke Petry nás čaká zaslúžený odpočinok.
Ubytovanie  v hoteli v Petre
Večera v hoteli
voľný čas

7. deň
Raňajky  v hoteli
Presun k Mŕtvemu moru
Strávime deň v najväčších prírodných kúpeľoch na svete a jednom z najunikátnejších miest na svete – pri Mŕtvom mori, kde si vychutnáme pozitívne účinky liečivých minerálov obsiahnutých vo vode najnižšie položeného slaného jazera na svete.
Oblasť sa vyznačuje vysokými ročnými teplotami, nízkou vlhkosťou a vysokým atmosférickým tlakom, vzduch je mimoriadne bohatý na kyslík. Voľný čas. Večera a prenocovanie v hoteli.

8. deň
Raňajky v hoteli
Check out.
Transfer na letisko.
Koniec zájazdu Silvester v Jordánsku!

*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)
** Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).

Cena zahŕňa
ubytovanie v hoteli
všetky transfery podľa programu – klimatizovaný autobus
stravovanie: polpenzia
Jordánske víza a odchodové poplatky
slovensky/česky hovoriaci sprievodca
všetky vstupné poplatky do pamiatok
Silvestrovský večer v hoteli na Červenom mori v Aqabe-gala večera, DJ, kapela, vystúpenia
workshop
darček

Cena nezahŕňa
letenky od 250€/osoba
cestovné poistenie Štandard: 24€/osoba/pobyt
alebo cestovné poistenie Exclusive - 100% storno: 36€/osoba/pobyt

Ubytovanie:
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie:

Hotel Mena Tyche 4*, Ammán
Hotel Mena tyche sa nachádza v pokojnej rezidenčnej štvrti, iba 30 minút od letiska. Izby sú zariadené v modernom štýle s pokrytím wifi, klimatizáciou, TV, trezorom a príslušenstvom na prípravu kávy a čaju. Hotel má vlastnú veľmi chutnú reštauráciu.

Rum Magic Camp, Wadi Rum
Kemp v dedine Wadi Rum

Hotel LaCosta 4*, Aqaba
Hotel Lacosta v meste Aqaba ponúka 4-hviezdičkové ubytovanie s fitnescentrom, terasou a vstupom do súkromného plážového klubu. Tento hotel sa nachádza v samom srdci centra mesta Aqaba s ľahkým prístupom k reštauráciám, obchodom a mestským atrakciám. Hotel je vzdialený asi 5 minút chôdze od klubu Royal Yacht Club a 13 minút chôdze od pevnosti Aqaba.
Všetky izby sú vybavené klimatizáciou, satelitnou TV s plochou obrazovkou, chladničkou, rýchlovarnou kanvicou, sprchovacím kútom, sušičom vlasov a šatníkovou skriňou. Izby v hoteli majú vlastnú kúpeľňu a bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.

Hotel Alanbat 3*, Petra
Je to rodinná, nezávislá skupina hotelov, ktorá od roku 1980 ponúka ubytovanie v luxusnej kvalite. Tento rodinný hotel je skvelým miestom na pobyt doma mimo domova. Hotel Alanbat sa nachádza v pokojnom srdci Petry s sublimickými horami a nádherným panoramatickým výhľadom na západ slnka Petry.
Alanbat Hotels ponúka výnimočné služby a zariadenia, ktoré si môžete užiť.

Hotel Ramada Resort by Wyndham Dead Sea 4*
Rezort Ramada Dead Sea sa nachádza medzi horami Mount Nebo a riekou Jordan a ponúka najväčšiu súkromnú piesočnatú pláž, 2 bazény – vyhrievané v zimnom období, niekoľko predajní F&B, skvelé kúpele a posilňovňu. Vychutnáte si tu skutočnú jordánsku pohostinnosť na najnižšom mieste na Zemi! Klimatizované izby majú súkromný balkón, z ktorých niektoré ponúkajú výhľad na Mŕtve more a všetky suity ponúkajú výhľad na bazén alebo na more. Izby sú vybavené TV s 32-palcovou plochou obrazovkou, pracovným stolom, sušičom vlasov, trezorom, minibarom a súkromnou kúpeľňou. K dispozícii je izbová služba s nepretržitou prevádzkou a bezplatné Wi-Fi. Hostia si môžu vychutnať množstvo jedál a nápojov, vrátane Chillax Lobby Lounge, Elements All Day Dining, Pool Bar a našej slnečnej terase s nádherným výhľadom na Mŕtve more a rieku Jordán.
Generované systémom ProfiTour