Krajiny

Zobraziť všetky »

Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Pobaltie, bez nočných jázd

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1208416
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu


Ak chcete spoznať mestá plné histórie a kultúry, hlavné mestá pobaltsských štátov sú doslova na to stvorené. Počas 6 dních navštívite 3 štáty Lotyšsko, Estónsko a Litvu. Tieto tri štáty majú okrem polohy spoločné najmä dejiny previazané mnohými kultúrnymi a ekonomickými zväzkami.

1. deň

Odchod z Prešova v skorých ranných hodinách. Vo večerných hodinách príchod do Rigy, hlavného mesta Lotyšska. Ubytovanie. Nocľah.

2. deň

Raňajky. Pešia prehliadka Starého mesta. Začnete pri veľkolepomPomníku slobody – symbol mladého, slobodného a nezávislého štátu Lotyšska. Na námestí so zlatou sochou sv. Rolanda, ktorý drží kópiu a štít so znakom Rigy spoznáte jeho legendu. Radničné námestie s najznámejšou budovou v Rige – dom Čiernohlavcov, spravovaný cechom bohatých slobodných šľachticov, v ktorého susedstve je postavená čierna pochmúrna budova - Múzeum okupácie, ktorá vypovedá o ruskej takmer 50r. nadvláde nad Lotyšskom. V úzkych uličkách spoznáte krásu secesných budov, úchvatných kostolov, z ktorých najväčší je Rižský dóm (Evanjelická katedrála) či kostol svätého Petra, ktorý ponúka nádhernú vyhliadku na mesto z jeho veže. O kúsok ďalej prejdete Švédskou bránou, poslednou zachovanou časťou bývalých mestských hradieb a dnes súčasť Lotyšského vojenského múzea. Za zmienku určite stojí skupina historických budov, tzv. Traja bratia, z ktorých dom číslo 17 je najstaršou zachovanou murovanou obytnou budovou v Rige z prelomu 15. a 16. storočia. Návrat na ubytovanie. Nocľah. V rámci individuálneho voľna odporúčame si pochutnať na výborných jedlách a ochutnať tradičný nápoj, lotyšský kvas.

3. deň

Raňajky. Odchod do hlavného mesta Estónska – Tallinnu. Vstúpite do historického centra Bránou Viru, kde sa ocitnete v meste hanzových obchodníkov. Prehliadnete si stredoveké hradby a mestské brány, Dolné mesto – stredoveká štvrť s gotickými meštianskymi domami a radnicou. Horné mesto s úzkymi romantickými uličkami, individuálne voľno. Ubytovanie. Nocľah.

4. deň

Raňajky. Pokračovanie v ceste do jedného z najväčších pobaltských miest, Vilniusu, hlavného mesta Litvy. Ubytovanie, nocľah.




5. deň

Raňajky, Prehliadka mesta, z ktorého história priam dýcha a ktoré je akýmsi základným kameňom stavebných slohov, keďže tu nájdeteklasicistickú katedrálu, renesančný palác litovských kniežat, barokový univerzitný areál a rôzne iné zaujímavé historické pamiatky. Navštívime a nenecháme si ujsť prehliadku vodného hradu Trakai, ktorý leží na ostrove uprostred jazera Galvé a patrí k najnavštevovanejším miestam Európy. Hrad obklopuje nádherná príroda a viac ako 200 jazier. Individuálne voľno. Návrat na ubytovanie a nocľah.




6. deň

Po raňajkách odchod z Vilniusu. Návrat na do Prešova vo večerných hodinách.

CK Ezotour si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne presun iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 35 účastníkov.
Generované systémom ProfiTour