Trenčiansky kraj

Výsledky Vášho hľadania sú usporiadané  podľa kompletnej ceny (včítane povinných príplatkov)
(Dobrá rada najjednoduchšie otváranie jednotlivých ponúk,  aby sa Vám nezavrela celá ponuka, je týmto spôsobom: kurzor nastavte na Vami vybraný termín * pravým tlačíkom KLIK * a v tabulke čo sa Vám otvorí KLIK na "otvor v novom okne")
späť na vyhľadávaciu tabuľku TU                                                    Kontakt na CK TOPAS : TU

Po stopách Štefánika

Destinácia: Slovensko, Trenčiansky kraj
Kód zájazdu: 1120728
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

PROGRAM:


8,00 – odchod z Bratislavy ( alebo podľa požiadavky)

1. zastávka : Rodný dom M. R. Štefánika, evanjelický kostol a cintorín, Košariská (10-12,00)
M. R. Štefánik, významný politik, astronóm, vojak; od roku 1918  generál francúzskej armády a od roku 2004 aj generál Ozbrojených síl SR in memoriam, sa narodil 21. júla 1880 na evanjelickej fare v kopaničiarskej obci Košariská. My si prezrieme evanjelickú faru – rodný Štefánikov dom, v ktorom je zriadené jeho múzeum. Z výkladu sprievodcu, ako aj prostredníctvom vystavených exponátov získame mnohé zaujímavé informácie o osobnosti, živote a diele tohto slovenského velikána. Okrem samotnej fary si môžeme pozrieť aj evanjelický kostol, v ktorého priestoroch je výstava s názvom „Potomci, nezabúdajte“, a na priľahlom cintoríne sa záujemci pristavia pri hrobe Štefánikových rodičov.
Vstupné do múzea : dospelí do 70 rokov : 4€ . Deti do 6r., ZŤP, dôchodcovia nad 70 rokov : zdarma

2. zastávka, Brezová pod Bradlom Múzeum Dušana Samuela Jurkoviča (12,30-13,30)
 Múzeum, jediné na Slovensku, sa nachádza v mieste, v ktorom Dušan Jurkovič vyrastal, v ktorom je pochovaný a v ktorom existuje sedem jeho diel, vrátane toho najznámejšieho – Mohyly M. R. Štefánika na Bradle. Múzeum predstavuje Jurkovičov život i dielo a minulosť Brezovej pod Bradlom.

3.zastávka, obed, v reštaurácii u Tvarožkov (13,30-14,30)
Reštaurácia u Tvarožkov ponúka svoje služby v rekonštruovanom  dome významnej brezovskej rodiny Tvarožkovcov. Tvarožkovský dom stojí na brezovskom rínku, dnes Námestí gen. M.R.Štefánika. V podbrání reštaurácie je zachovaná tabuľa s rodokmeňom Tvarožkovcov.                                                                                         

4. zastávka – Mohyla M.R. Štefánika, Brezová pod Bradlom (15,00-16,00)
Na vrchu Bradlo, vo výške 543 metrov nad morom, sa týči neprehliadnuteľná biela stavba v tvare pyramídy.  Unikátna  Mohyla  M. R. Štefánika je vybudovaná z travertínových blokov podľa návrhu známeho architekta Dušana Jurkoviča.  Základný kameň tejto 96 metrov dlhej a 70 metrov širokej stavby, bol položený  17. júla 1927. Nepretržite, počas 280 dní pracovalo na tomto diele 150 – 200 robotníkov. Slávnostného odhalenia sa Mohyla dočkala 23. septembra 1928 počas celonárodnej slávnosti. Na hornej terase Mohyly sú umiestnené štyri vysoké obelisky, ktoré symbolizujú štyri obete leteckého nešťastia (jednou z nich bol samotný Štefánik). Vrchol Mohyly tvorí tumba – náhrobok. Silný dojem z návštevy tohto monumentálneho diela ešte umocňuje neopakovateľný výhľad do šíreho okolia malebného kopaničiarskeho kraja.
Návrat cca 18,00


Cena zájazdu zahŕňa:

autobusovú prepravu, sprievodcovské služby, poistenie CK proti úpadku

Generované systémom ProfiTour